Äppelcider med honung.

Hem Forum Honung och andra produkter från bikupan Äppelcider med honung.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #14429

    Lite bilder från eftermiddagens mustning av äpplen. Musten hamnar i champagneflaskor och efterjäsning med färskhonung. Det är ett ganska slabbigt jobb med vatten till hydropressen så det blev utomhus under tak.

    262201242230P136b.jpg

    9f2201242341P48ac.jpg

    722201242421Pac34.jpg

    ef2201242503P4fd2.jpg

    992201242542P113c.jpg

    #16744

    I år blev det ca 60 liter.

    662201243518P878a.jpg

    #16746

    Man kanske ska gör ren kompost kvarnen och kör lite  😉

    mvh edward 😛

    #16747

    Allt är möjligt! Det blir blaskigt och man få se till att det inte skvätter på det elektriska.

    Ett annat problem är att hitta bra flaskor för must och cider. Till cider fungerar sparade Pommac flaskor och det finns kork och försegling (agraff) som passar.

    IKEA flaskorna kan spricka vid sterilisering och korken suger! Clas Olsson flaskorna är för dyra (49 sek) för en skitflaska där trådarna till korken har Indisk kvalitet.

    #16753

    Hej!
    Fina bilder, vad är det för press du har?
    mvh Anders

    #16754

    Apparaterna är inte helt gratis. Hydropressen är på 40 liter och köpt här.
    Pressen är av hög kvalitet och filtren kan tvättas i maskin.

    http://www.fruktpress.se/?se_hydropressar,32

    #16764

    Alla flaskor med ”riktig” patentkork kostar lite mera. Vill man ha en lite speciell flaska för sin Saft/Must finns det lite snyggare kantigare flaskor.
    Dessa fungerar och håller hur länge som helst om man sköter dem. Gummipackningar finns att köpa.

    http://www.hus-modern.se/12-st-flaskor-kantiga-%C3%A1-1-liter-p-229-c-157.aspx

    #16775

    Det blev de här bruna 1L retro flaskorna till slut med riktig bygel (patentkapsyl) i porslin.

    Flaskan klarar +100 grader i ugn och bygeln tål kokhett vatten.

    Flaskorna:

    #16776

    Många nya patentkapsyler har tunn olämplig trådning medan den gamla sorten var gjord av fjäderstål och har riktigt gummi i packningarna.

    Patentkapsylen i porslin.

    #16778

    Tack för tipset Sten-Åke!

    Jag har ca 15-20 l must som stått på jäsning i 2 veckor och nu har det slutat bubbla och klarning pågår. Helt klart skall jag pröva att söta med lite honung (istf socker) innan jag fyller på flaska.

    Spännande.

    #17120

    Nu har jag börjat tappa upp ciderflaskorna. Innehållet har bara ca 2-3% alkohol och en hel del bubblor och snuskigt torr och sträv. Efterjäsningen med honung gick tydligen långsamt och fick inte samma explosiva utveckling som med socker.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in