Drottning tillsättning

Hem Forum Biavel Drottning tillsättning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14241

  Ni som tillsätter många drottningar varje år har ni märkt någon skillnad på resultatett av att tillsätta drottningar på förmiddagen eller eftermiddagen .

  #15884

  Det finns massor skrivet om drottningtillsattning, så mycket att man klart måste börja fundera på vad som är skrock och vad som är verklighet.
  Med få kupor kan man göra nästan vad som helst och ägna stor tid till allt det här och ändå både lyckas och misslyckas. Det finns inga 100% metoder.
  Men det finns metoder som ger ett förutsägbart statistiskt utfall. Jobbar man med bin i bra väder från morgon till kväll spelar vädret mera roll än tiden på dagen.
  Vid bra drag är det alltid bättre förutsättningar. Vid invintring ser man ett bättre statistiskt utfall.
  Den som har 1 kupa, en drottning och en chans är sårbar till skillnad från den som har 10 kupor och 10 drottningar som skall tillsättas.
  Tiden i kupan blir allt kortare, man måste kunna jobba när det passar och därför bryr jag mig mera om vädret än tiden på dagen.

  #16131

  Summering av inventering av förra årets drottningtillsättning. 63 av 70 har antagits, dvs 63/70 = 0,9 *100 => 90% alltså över förväntan.
  Man har sett på bimassan, lynnet och färgen på bina att de fått ny drottning.

  #17390

  Din dotter sa att ni tillsätter nya drottningar på flustret och ibland på någon ram i kupan. Varför använder så många gula tillsättningsburar då om det inte behövs?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in