Enkät angående övervintringen 2011-2012

Hem Forum Allmän biodling Enkät angående övervintringen 2011-2012

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14309

  Dax att redovisa hur vintern ha varit.

  http://www.biodlarna.se/website1/1.0.1.0/25/1/?item=art_art-s1/399

  ”Enkät om övervintringen 2011/2012

  Det är nu dags för årets enkät om övervintringen. Undersökningen är ett led i det arbete angående förluster som pågår inom COLOSS-nätverket (det internationella nätverket som arbetar med frågor angående biförluster, se http://www.coloss.org).

  Frågeformuläret som används grundar sig på ett formulär som tagits fram av en arbetsgrupp med deltagare från ett stort antal länder. Som tidigare år genomförs undersökningen i ett närmare samarbete med Danmarks Biavlerforening och i år kommer även enkäten om övervintringen i Norge att göras på samma sätt.

  Vi är tacksamma om du vill ägna några minuter åt att besvara enkäten, oavsett om du har haft små eller stora förluster. Du kommer till årets enkät genom att klicka här.”
  http://web.trictrac.com/servlet/trictrac?e=GdIDiD8zdPwmM8LdI

  mvh edward 😛

  #15921

  Jag hoppas alla som läser det här fyller i statistiken korrekt utan att försköna den. Att medlemmar även inom alternativrörelsen vågar ge sig till känna med riktiga namn och uppriktiga uppgifter.
  Det är statistik och inget annat än statistik men det gynnar svensk Biodling på sikt. Att ange att det har gått himla bra kan vilken idiot som helst men att notera att det gått käpprätt krävs lite mod och pondus.
  Har man inte varroabehandlat så ange detta. Har man bara 1 enda samhälle, fyll i allt i alla fall.
  Statistiken är ingenting värd om t ex bara 30% fyller i den. Det bästa man enskilt kan göra för oss alla tillsammans inom svensk Biodling alla kategorier oavsett vad man har bina till är att fylla i statistikformuläret. Det tar ca 5 minuter och är mycket enkelt.

  #15933

  Man behöver inte vara rädd för att del ta ”Alla personuppgifter tas bort innan data bearbetas.”

  mvh edward 😛

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in