Förvaring av honung

Hem Forum Kvalité i honungsproduktionen Förvaring av honung

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #14587

    Jag behöver råd om hur jag på bästa sätt förvarar honung som jag inte hinner göra iordning med en gång efter slungning.
    Jag kommer att slunga honungen och sedan behöva låta den stå i ca 3-4 veckor. Jag har möjlighet att förvara honungen i en mjölktank med fungerande kylning, jag kan också ha honungen i 28kg hinkar. Vilket är bäst, för att behålla bästa kvalitet. Jag kommer sedan att ympa och tappa på burk.
    Johan

    #17557

    Värt att tänka på är om du måste kunna flytta och hantera honungen, 28kg går bra, men om det stelnar i tanken hur blir det?

    Luft tätt ska det var så att det inte drar åt sig fukt eller lukt.

    Hur kommer du att tina upp det hela inför ympningen om det kristalliseras innan

    mvh Edward  😛

    #17562

    Bestäm också om du ska finsila före eller efter. Ska du finsila efter måste du värma upp den tillräckligt för att smälta alla kristaller.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in