Förvaring av material

Hem Forum Redskap Förvaring av material

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14369

  Jag har tidigare ett mindre arbetstält ute i skogen ca 4 km till närmaste väg för förvaring av material till ett antal utbigårdar.

  Nu anlägger jag en ny lite större och hoppas att det får vara i fred precis som det förra. Svamp och bärplockare har inte rört något på förra tältet.

  Nu har jag 5 depåer med material varav en större bod samt denna 6 x 6 meters tälthall.

  b71201210616P3a6d.jpg

  #16286

  Är dom där tälten bi täta?

  Vad är det för prisbild på dom?

  Hur länge håller dom?

  Man får ju in bra mycket material i ett sånt där tält, jag har själv alldeles för lite förvarings utrymmen just nu, men funderar på om jag kan hitta någon lagård i närheten som jag skulle kunna inreda för förvaringsutrymme till en rimlig peng.

  #16287

  Priset växer med kvadraten på storleken lixom. Ett litet garagetält för ca 4.000 sek till ett  6 x 6 x 3.7 för ca 16.000 sek.

  De är inte bitäta! Man får ha täckskivor om man skall förvara något. Bina har en förmåga att leta sig in överallt på de mest otroliga ställen.

  De håller länge om inte snön krökar ställningen under. 

  http://www.allhall.se

  http://www.dancover.se

  #16290

  Väljer man en tälthall med bra beklädnad så är allt nästan inte dimensionerat för de värsta snövintrarna. Takstolar blir krokiga ibland och man får plocka ner och svetsa på igen men då har det kommit mycket snö (50 cm).
  Lador brakar också ihop när det kommer mycket snö.
  Instruktioner och kinesiska bultar är inte heller någon höjdare, man ser muttrar som har centrumhålet upp till 1 mm fel. Sådant förekommer inte i material inom EU.
  Presenningen och blixtlås mm är ofta av hög kvalitet medan galvning och mm-precision är lite längs lägsta kvartilen.

  #16291

  Man förstår att det kan bli problem med snö på dessa tak, jag misstänker att det är svårt att skotta dom.

  #16292

  Jag brukar peta på taket innifrån med något lämpligt som jag råkar ha tillhands och då släpper snön. Men man skall vara där och få det gjort en jobbig vinter, kanske det svåraste.

  #16366

  Mitt ute i skogen, med enkla verktyg. Tungt som f*n men nu är halva bygget uppe med primitiva metoder. Man bör bänka 80-90kg för att smälla upp det själv!
  En bigård intill och 5 st inom en mil runt om. Man behöver passera en bom för att kunna köra dit och min XC70 funkar bra på skogsvägar.

  b12201264418P9a36.jpg

  #16419

  Till sist .. äntligen. Det tar ca 4 dagar att montera ihop på halvtid. TUNGT!
  Presseningen väger 80 kg, allt 340 kg.

  3.70 i tak ger höga staplar och man får plats med rätt mycket. Nu kan jag jobba under tak även om det regnar eller är busväder. Generator 3kW = har allt.

  229201225120Pec14.jpg

  #16435

  Förra söndaagen kom det 63 mm där jag har lokaler, hela juni/Juli har varit hopplöst pga allt regnande, speciellt när man skall måla hela pallar (60-80 enheter per pall).
  Det har inte fungerat och en del sysslor gör jag gärna utomhus pga utrymmen inte passar så bra för sprutmålning och vaxning, man sölar ner lite mycket.

  Nu har jag sprutmålat två pallar tak och bottnar i tälthallen helt utan problem. Vädret har varit hyffsat på dagarna men på nätterna har det regnat. Torktiden i tältet blir kort pga värmen, det blir varmt och gott där inne.

  Väderoberoende och så har jag kortat ner transporterna till 1/3 mot tidigare.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in