Honung som jäst

Hem Forum Kvalité i honungsproduktionen Honung som jäst

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #14491

    Hjälp, Jag har konsumerat en hel del av min andra honungsskörd, men upptäcker nu att av att honungen i ca 10 burkar har jäst.
    Vad har jag gjort för fel? Förvarat för varmt? Lock som läcker? Eller?

    #17207

    Förmodligen har du haft hög vatten halt i honungen.

    Även om man använder sig av plastburkar som är inte lika luft tät som glas kan honungen dra åt sig fukt och efter ett tag börja jäsa.

    mvh edward 😛

    #17208

    Lyckligtvis är ju honungen på intet sätt förstörd, ett enkelt sätt att använda den är vid bakning. Minska sockermängden & den lilla mängd jäst som finns i honungen bidrager ju bara till jäsningen av brödet. Sedan får ju bröden en finare / vackrare färg med honung i degen.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in