Honungssenap

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #14251

    Också från SVTs Trädgårdsonsdag. Har inte provat än….

    Skånsk senap
    Ingredienser
    3/4 dl  gula senapsfrön
    1/2 dl  bruna senapsfrön
    1 1/2 dl  vatten
    1 msk  fint riven pepparrot
    1 tsk  fint riven ingefära
    1 tsk  salt
    3 msk  vitvinsvinäger
    3 msk  honung
    1/2 dl  solrosolja

    Gör så här:
    1. Lägg fröna i kallt vatten och koka upp.

    2. Mixa med stavmixer i 3-4 minuter.

    3. Tillsätt pepparrot och ingefära och mixa snabbt.

    4. Häll i salt, vinäger, honung och olja. Mixa senapen till jämn konsistens.

    5. Häll på steriliserad burk. Låt senapen stå och mogna i några dagar innan du äter den. Senapen håller i flera månader i kyl.

    #15598

    Det fungerar. Jag har 25 kg gula och 25 kg svarta ekologiskt odlade senapsfröer från Skåne. Enda skillnaden var att jag använt skånsk rapsolja istf solrosolja.
    Tar man bort pepparroten och har bra konsistens på de malda senapskornen hamnar man bra nära Apotekets recept.

    #15599

    Är senap en bra dragväxt? Skulle vara ultimat med EGEN senap!

    #15600

    Vet ej, men de odlingar som ofta är nya hybrider idag ser ut som rapsodlingar. Rapsbönder ser ofta ner på den sk åkersenapen som ett ogräs. Vi har senapsodlingar ute på Väddö men bönderna tackar tyvärr nej till bin.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in