Kristallisering / "burkad" honung

Hem Forum Kvalité i honungsproduktionen Kristallisering / "burkad" honung

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #14596

    Hej, jag har precis tappat upp min allra första honung.
    Den var ju ännu ganska ”lös” vid tappningen. När på ett ungefär kan den anses
    färdigkristalliserad?
    Om den inte blev bra av någon anledning – ser man det ganska snart i så fall?
    Vattenhalten låg på 19% vilket ju är gränsfall.

    #17589

    Tja färdig är väl den när den slutar rinna, jag utgår ifrån att du ympat eller rört honungen och då är den lite seg redan och den sätter sig efter ca 1-2 veckor beroende på halterna fruktos/glukos och temperatur. det går lite fortare vid 14-16 grader jamfört med rumstemp.

    MVH

    Michael

    #17590

    Ja, jag tillsatte ymp.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in