Lypsyl med svenskt bivax tillverkat i USA

Hem Forum Honung och andra produkter från bikupan Lypsyl med svenskt bivax tillverkat i USA

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15435

  Reagerade på Lypsyls förpackning i butiken; ”with pure swedish beeswax” och samtidigt ”made in the USA” (se bilagor). Svenskt bivax skickas till Lypsyl i USA för att sedan skickas tillbaka till svenska butiker? ”Swedens no.1 choice” + svensk flagga i hörnet så att man misstar det för en ”från Sverige produkt”. Kraftigt ”bi-designad” förpackning med bi, vaxkaka och rinnande honung. De tre största ingredienserna är sedan Parafin Liquidum, Petrolatum och Paraffin. Inget man bli sugen på att ha på läpparna i första hand kanske. Dessutom hängde ”vanligt” lypsyl bredvid med stort sett samma ingredienser men ingen info om svenskt bivax där.

  #20174

  Inte bra Johann! Suck, varför skall det alltid vara vilseledande marknadsföring då det är pengar inblandat?

  Såg du om det var något bivax i innehållsförteckningen över huvud taget? Om inte så bör vi väl anmäla produkten genast…

  #20175

  Cera alba (vitt bivax) finns med, se bild 2. Trevligt med svensk bivax om det nu är det, men konsumenterna bör vara medvetna om att det finns ”naturligare” bivaxcerat helt utan paraffin och petroleum hos svenska biodlare och deras återförsäljare. Det är ju också väldigt enkelt att blanda till eget cerat med vegetabilisk olja och bivax för den som vill det.

  #20176

  Aha, tack för översättningen… Vore intressant att få veta huruvida det verkligen är vax ifrån vårt land i förpackningen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in