Naturlig biodling med Warre"kupan

Hem Forum Ekologisk biodling Naturlig biodling med Warre"kupan

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15095

  David Heaf

  Biodling på mer naturligt sätt har ökat i popularitet över hela världen. Äldre kupkonstruktioner
  har återuppstått och metoder som använts i över ett århundrade har ifrågasatts.

  ”Folkets Kupa” designat av Abbe Warre(1867-1951) är en av de äldre konstruktioner, som biodlare har funnit särskilt attraktiv. Åtskilliga kommersiella biodlare har redan anpassad den till sina behov.

  Warre kupan har bara en lådstorlek, topplister,eget vaxbygge och en isoleringslåda.Detta skapar idealiska förhållanden för bisamhällens vitalitet och förmåga att överleva. Den medför att bina konsumerar mindre honung under vintern. Kupan används nu över hela världen i olika klimat från tropikerna i söder till taigan i norr.

  Denna inspirerande, praktiska och handfasta bok innehåller allt man man behöver veta för att kunna bygga och sköta en Warre kupa. den behandlar utrustning, placering,hur man skaffa bin, befolka en kupa, hur man sköter dem, fodra,invintra,utökar, skördar och utvinna honung med enkel köksutrustning. en idealisk bok för den blivande biodlaren.

  Beenice

  #19319

  På vilket sätt skiljer det sig från en vanlig vandringskupa? Vandringskupan är ju också isolerad, och vanligtvis används också bara ett rammått, vilket ger samma lådmått. Topplist eller eller ”tomma ramar” där bina får bygga själv borde väl vara samma sak?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in