Nu har forskare slagit fast att honung inte är vegankost

Hem Forum Honung och andra produkter från bikupan Nu har forskare slagit fast att honung inte är vegankost

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15296

  Det har diskuterats och bråkats länge huruvida honung är vegankost eller ej på diverse veganforum i Sverige och Europa, främst Tyskland och England.
  Många veganer skyller dessutom viktuppgångarna (tjockisarna) på honungen när det i själva verket är för stort intag av kolhydrater i förhållande till protein i vegankost. Det är mycket sockerarter i vegankost och det boostar förstås sockersuget och därmed småätandet och aptiten på inläggningar med sockerlag mm.

  Men är det honungens fel att de småäter lösgodis och chips?

  Nu har i alla fall Vegan America/England fattat ett beslut om att äter man honung får man inte kalla sig vegan.

  http://www.vegetus.org/honey/honey.htm

  #19829

  Helt ovetandes om denna vegandebatt undrar jag ändå lite nyfiket hur man tänker när man anser att honung är en animalisk produkt.

  Visst kan man argumentera att några bin dör vid skattning, kross, blås eller förirrade bin som flyger runt i slungrummet. Men deras död är ju inte villkorad med att man kan äta honung. Om man inte slaktar en gris kan man inte heller äta dess kött. Men det skulle teoretiskt kunna gå att äta honung utan att bin dör..? Eller?

  #19835

  Utan utslitna, och följdaktligen döda samlarbin, så får man ingen honung. Eftersom det är så finurligt att dragbina dör ute i fält då de inte orkar lyfta på sin sista hemresa, så slipper bina enorma städinsatser i kupan.

  Då Drottningen lagt 2 500 – 3 500 ägg per dygn under försommaren, så dör lika många dragbin VARJE dygn 5-6 veckor senare. Vi snackar massor med döda bin som vi aldrig ser…

  #19836

  Nu är ju hela alternativ fullt av fuskveganer som äter honung och lösgodis. Allt som är sött räknas lixom inte som animaliskt.

  Att en vegan inte äter ägg eller dricker mjölk beror inte på att något ”dör”, möjligen att det kan bli en ny kyckling av ägget. Men mjölken för att det kommer från djurriket.
  Honung kommer från djurriket, bina räknas dit.

  Sedan hittar veganer på alla möjliga versioner på veganism för att ursäkta sig om sötsaker och fortfarande kunna proppa i sig lösgodis och honung.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in