Nya EAN koder

Hem Forum Allmän biodling Nya EAN koder

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14347

  Fick ett brev idag pga jag har köpt EAN-koder av SBR.

  Pga separeringen från HF och dessa EAN-koder styr mot HF har jag fått nya EAN-koder men kan använda de gamla etiketterna tills de tar slut. Spårbarheten finns kvar.

  Det blir tre nya Kliché kostnader samt en ny fast reprokostnad i stället för att bara köra om de gamla på tryckeriet. Plus en massa nya EAN som måste initieras i butikerna.

  Man kan ju fråga sig om det här inte hade gått att administrera smartare?

  #16149

  Ser man till biodlarens (i exemplet mig) kostnader så ryker han på t ex 3 x 500 sek i kliché kostnad och 1.400 sek i reprokostnad + moms dvs 3.635 sek baserat på den gamla offerten.

  #16150

  Jaha, skulle man inte få ha dom ean-koderna så länge man var medlem, har för mig det stod något sådant när man erbjöds köpa dom. Jag har också tryckt upp egna etiketter med dessa koder. :-[

  #16151

  Principfelet är att man köpt EAN-koderna av SBR som medlem i SBR men drabbas av skilsmässan mellan SBR och HF. Någon här har gjort fel, frågan är vem som felat. Jag känner mig ganska oskyldig.

  Det drabbar ingen fattig, 3 timmar fakturering och problemet är glömt. Men principiellt skall rätt vara rätt. Vad gjorde jag för fel som köpte 5 st EAN-koder av SBR till medlemspris?

  #16152

  Man tycker att detta borde kunnat regleras enkelt vid försäljningen av SBR delen av HF, att alla måste byta EAN-koder och trycka nya etiketter verkar vara en onödigt klumpig lösning.

  #16153

  Eftersom jag inte vet vem jag handlar med när jag gör affärer med SBR kommer jag att anskaffa egna EAN-koder. Hade jag gjort det redan från början hade det blivit betydligt billigare än att köpa dem via SBR och senare få trycka om alla etiketter. Man hade dessutom varit totalt oberoende av ev flera oberäkneliga överraskningar.

  De egna EAN-koderna behåller man dessutom oavsett SBR medlemskap.

  #16154

  Hur och var köper man egna?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in