Södra Vätterbygdens Bf Årsprogram 2012

Hem Forum Allmän biodling Södra Vätterbygdens Bf Årsprogram 2012

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14279

  Södra Vätterbygdens Biodlareförening
  Verksamhetsplan 2012

  Vårträff
  Vi träffas lördagen den 14 april kl.14 i Byahuset, Bunn. Detta är ett uppstart och informationsmöte inför den kommande bisäsongen. Vi diskuterar biskötsel, drottningodling, parningsplatser och kursverksamheten i länet. Kaffe med tilltugg serveras.
  För medlemmar, som inte hittar till bystugan i Bunn på egen hand, har vi en träffpunkt på parkeringen i Brunstorp kl 13.30. Vi åker sedan gemensamt till Bunn.

  Nosemakontroll.
  Onsdagen den 25 april mellan kl. 17– 18.30 i SV:s lokal på Gesällgatan 8 i Huskvarna. Föreningsmedlemmarna erbjuds att kontrollera förekomsten av nosema i bisamhällena. Ta med 30-40 bakkroppar av bin från varje samhälle.

  Brunstorpsträffar.
  Föreningsbigården hålls öppen varje onsdag under tiden 23 maj – 15 aug. kl. 17-19 Här får du tillfälle att träffa den bigårdsansvarige och någon från styrelsen. Ett bra tillfälle att utbyta idéer och kunskaper. Det finns också möjlighet att ta larver från föreningens samhällen.
  Det är viktigt för Dig som är ”nybörjare” att här stifta bekantskap med övriga biodlare i föreningen.

  Grillafton
  Onsdagen den 15 augusti kl. 17.30 vid vår föreningsstuga i Brunstorp. Tag själv med det du vill grilla. Föreningen bjuder som vanligt på dricka till de som grillar och njuter. En tipspromenad anordnas med fina vinster. Detta är ett arrangemang för hela din familj och Dina vänner.

  Ett besök i Tabergs gruva där vi stiftar bekantskap med fladdermössen kommer att äga rum den 4 september kl 18.00.
  Vi möts vid parkeringen vid jvgstn och hotellet. Därifrån ca 500 m att  gå till Gruvgården där vi utrustas med hjälm och ficklampa. Tänk på att det är svalt inne i berget och att fötterna behöver rejäla skor.

  Träff vid bigården.
  Onsdagen den 12 september kl. 17 Medlemmarna berättar om sin biodlarsommar och ordföranden lämnar information från föreningen och distriktet. Oxalsyra finns att köpa. Föreningen står för fikat.

  Honungsbedömning.
  Onsdagen den 24 oktober kl 18.30 i SV:s lokal, Gesällgatan 8 i Huskvarna. Honungsproven lämnar du till någon i styrelsen eller i SV:s lokal, bedömningskvällen. Proven tas emot från kl 18.00. Observera den nya lokalen. Honungsproven skall vara rumsvarma. Tänk också på att ta med er honungsbedömningskortet från Bitidningen till denna kväll.

  Årsmöte.
  Söndagen den 18 november kl. 15.
  Obs! lokal är ännu ej bestämd. Se annonsen i Bitidningen.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in