Virkon S

Hem Forum Bihälsa Virkon S

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14810

  Var ute på Granngården och köpte Virkon S igår som jag tänkte tvätta ramar med. Läser sedan på burken att kemikalien inte får hällas i avloppet. Hoppsan! Här blev det genast en massa merjobb om jag ska ligga och köra till tippen med farligt avfall.

  Hur gör ni andra som använder medlet?

  #18628

  Du kommer att märka när medlet är slutförbrukat i lösningen. Sedan kan du bara vattna ut det i trädgården tex. Eftersom våra kommuner tillsätter Virkon S i färskvattnet i mycket svag dos, så kan ju inte rabatten må sämre än du och jag av att dricka detta?

  #18630

  ? är det inte så att den är verksam i 15 minuter sen är den inaktiv?

  #18633

  Jag har köpt medlet i tablettform, och på burken står det: ”Virkon S-lösingen bör användas inom 5 dygn.” Så det är nog aktivt i lite mer än en kvart.

  Vidare står det: ”Låt inte produkten släppas ut i vattendrag i koncentrerad eller utspädd form.” Och det är det som gör mig osäker på hur jag ska handskas med resterna. Jag får väl ringa tillverkarna imorgon och fråga.

  #18635

  Nej, inte 15 minuter. Blandar du en balja lösning och inte använder den håller den 1-2 veckor beroende på temp. Innehåller rött hjälpämne, när vattnet inte är rött längre är medlet utan verkan.

  #18666

  Ringde upp företaget och förklarade vad jag ville göra med medlet. Han var tydlig i sina instruktioner: det går bra att hälla ut medlet i avloppet, även när det är aktivt: det renar nämligen avloppen också  ;D

  #18669

  Tänkte väl det! Hade varit märkligt annars…

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne. Logga in