Berätta vilka aktiviteter ni brukar ha

2020-07-09

Hur gör ni i er föreningen eller distrikt?  Berätta i Bitidningen vilka arrangemang och aktiviteter ni brukar ha i er förening och distrikt.

Vi hoppas att vi till kommande säsonger kan träffas som vanligt. Under tiden kan vi dela med oss. Under rubriken ”Så här gör vi” kan vi ge varandra tips i föreningarna och distrikten och inspirera varandra. Skicka in bilder och text och berätta för oss andra vilka aktiviteter ni brukar ha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stort som smått

och tips till oss andra vad

man kan hitta på i föreningen eller distriktet.

Det behöver inte vara nytagna bilder.

Skicka materialet till:

mia.karlsvard@biodlarna.se

 

 

Bilderna är från Bjäre Biodlarförening. Här är berättelsen om  deras verksamhet:

Föreningsbigården, i Rosenhult, Förslöv, har vi alldeles intill Kattviks fruktodling.
Det är genom en överenskommelse med vår tidigare meste och bäste ordförande Kjell Berndtsson ( tyvärr insomnad för gott i mars 2019) och markägaren Titti Qvarnström som detta kunde ordnas. Vi har en stuga med härlig uteplats under tak. det behöver bytas och vi har fått ett bidrag från Stiftelsen Gripen , som ska hjälpa oss att finansiera detta. Föreningen startade redan 1898 som Bjäre Härads Biodlareförening. Vi är ca 50 biodlare i föreningen, vi har träffar varje onsdagskväll i bigården, då vi pysslar med föreningens bikupor.
Vi har i dagsläget 5 samhällen som alla har klarat vintern bra. Corona och Covid 19 har tyvärr orsakat att flera av våra ”gamla trotjänare” inte vågar sig till föreningsbigården, men glädjande nog har vi under april- maj fått fyra nya medlemmar som har skaffat bihus och bin, och även sänkt medelåldern på föreningsmedlemmarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi inser att vi är lyckligt lottade som har denna vackra plats att ha våra bikupor på, och kan bara hoppas att fruktodlingen finns kvar länge än. Vi har ju ett gemensamt intresse av varandras verksamheter. 20 maj 2020 har vi årets sommarmöte då vi traditionellt grillar korv efter pysslet med bina. Vi brukar ha utlottning av drottningar också, men tyvärr har vädret inte varit gynnsamt för någon drottningodling i år, så vi pausar det inslaget.
Vi välkomnar fler hågade biodlare; kom ihåg att ”en dag utan honung är en förspilld dag!!”

INGRID EDGARSDOTTER,
ordförande i Bjäre BiodlareFörening