Laddar Evenemang

Nu som Skype-sändning! Honungsbin och vilda pollinerare – finns det mat åt alla?

INSTÄLLT! Konferensen är inställd!

Då den fysiska konferensen, som skulle ha varit i Linköping, ställts in. Erbjuds det nu en nedbantad form av Skype-seminarium mellan kl. 10.00 och 15.00.
Klicka här för att se programmet.

Som kompensation för att vissa föredrag har blivit inställda erbjuds alla deltagare och föreläsare ett tryckt exemplar av den nya utgåvan ”Det ekonomiska värdet av honungsbin i Sverige”

Varmt välkomna till flera intressanta föreläsningar!

För mer information kring hur du deltar i Skype-mötet, kontakta Björn Gustavsson, Jordbruksverket. Bjorn.Gustavsson@jordbruksverket.se


Vad vet vi om konkurrens om nektar och pollen mellan honungsbin och vilda pollinerare?
Den 25 mars anordnar Jordbruksverket konferensen Honungsbin och vilda pollinerare – finns det mat till alla? i Linköping.

Vilda bin och honungsbin kan konkurrera med varandra om födan (pollen och nektar). Sedan flera år tillbaka har det pågått en het debatt i Danmark om detta, speciellt i samband med placering av honungsbisamhällen i naturreservat. I Sverige har vi ingen sådan debatt ännu men Jordbruksverket ser ett stort behov av att samla så mycket kunskaper och erfarenheter om problematiken som möjligt. Vi behöver både en ökad honungsproduktion och flera vilda pollinatörer i Sverige för att leva upp till målet om en ökad matproduktion i livsmedelsstrategin och målet om Ett rikt odlingslandskap.

Seminariet vänder sig främst till dig som arbetar med rådgivning inom Ett rikt odlingslandskap.

Välkommen!

Program

Anmälan senast den 6:e mars

Datum:
mars 25
Tid:
09:30 - 17:00