Med lättade restriktioner kan Biodlarnas kursverksamhet komma igång

2021-06-30

Äntligen kan kursverksamheten i Biodlarnas lokalföreningar och distrikt ta fart igen!
-Utbildning är A och O för att lyckas med sin biodling, säger Björn Dahlbäck, ordförande Sveriges Biodlares Riksförbund.

Sveriges Biodlares Riksförbund har över 250 lokala föreningar och sammanlagt 25 distrikt i förbundet. En av de viktigaste uppgifterna i Biodlarna är att förmedla kunskap. Särskilt nu när så många vill bli biodlare. Biodlarnas medlemstal är nu uppe i 16 000. Det innebär ett stort tryck på de lokala föreningarna och distrikten att erbjuda grundkurser till blivande biodlare.

-Och så ska det vara. Vår styrka är att vi har medlemmar med lång erfarenhet som är mer än villiga att dela med sig av sin kunskap till nya medlemmar och biodlare, berättar Björn Dahlbäck.

I de flesta föreningar har man under pandemin löst utbildningsfrågan genom att ha digitala utbildningar under vintern och våren.

-Bin är levande djur som kräver skötsel. Hur biodling fungerar i både teori och praktik är avgörande för nya biodlare. Detta kan vi i Biodlarna. Vi är en stark organisation med representanter över hela landet som har god kunskap om biodling och pollinering. Biodlarna har ett stort engagemang för folkbildning och en lång tradition för detta, säger Björn Dahlbäck.

I flera lokalföreningar är det nu dags för att slunga honung något som uppskattas både av medlemmarna och av honungssugna i Sverige.

-Honungsskörden ser ut att bli riktig bra, säger Björn Dahlbäck som samma kväll ska slunga sin egen honung.

Här hittar du kontaktuppgifter till Biodlarnas distrikt och föreningar: https://www.biodlarna.se/distrikt/

Vid frågor kontakta:
För Sveriges Biodlares Riksförbund
Björn Dahlbäck, ordförande för Sveriges Biodlares Riksförbund
mobilnr: 0760- 35 66 46 bjorn.dahlback@biodlarna.se

Sveriges Biodlares Riksförbund, intresseorganisationen för över 16 000 svenska biodlare, arbetar för att öka biodlingen i Sverige.
Vi har 270 föreningar i 25 distrikt i hela landet och vårt kontor finns i Skänninge.