Sveriges Biodlares Riksförbund skänker julgåva till ukrainska biodlare

2022-10-24

För att stötta biodlare i Ukraina har Sveriges Biodlares Riksförbund i år valt att ge en julgåva till den ukrainska biodlarorganisationen Union of Beekeepers of Ukraine. Julgåvan är på 10 000 kr och pengarna går oavkortat till biodlarorganisationens verksamhet.

– Förbundsstyrelsen har i år tagit beslutet att stötta Union of Beekeeper of Ukraine med en julgåva på 10 000 kr. Det är viktigt att visa vårt stöd till våra ukrainska biodlarvänner i dessa svåra tider och vi hoppas att fler vill vara med och bidra till insamlingen för Ukrainas biodlare. – Björn Dahlbäck, ordförande, Biodlarnas förbundsstyrelse.

Vill du också hjälpa de ukrainska biodlarna?

Skänk valfri summa via Swish på 123 693 28 34 eller Bankgiro 413-6149. Märk betalningen med ”Julgåva Ukraina”. Pengarna går oavkortat till Union of Beekeepers of Ukraine.

Insamlingen är öppen till och med den 11 december.

Swischa direkt via denna QR-kod:

 

Leo De Geer, ledamot i Biodlarnas förbundsstyrelse tillsammans med den Ukrainska delegationen under Apimondia 2022 i Istanbul. Den Ukrainska delegationen delade under Apimondia ut kakor till alla biodlarorganisationer som visat sig stöd för ukrainska biodlare och det ukrainska folket.