Vill du delta i enkät från B-THENET?

2023-11-23

Vill du vara med och utveckla de bästa biodlingsmetoderna? Du inbjuds i så fall att delta i en enkät från EU-projektet B-THENET. Projektet B-THENET (Best Practices and Innovations for a Sustainable Beekeeping) syftar till att modernisera och utveckla biodlingen i Europa. Här kan du var med genom att bidra med biodlingsmetoder och innovationer. Syftet är att skapa grunden till en kvalitetssäkrad nätbaserad plattform.

Den första enkäten med metoder lanserades i våras och omfattade val av bigårdsplacering, anläggning av bigård och fokus på varroa och biosäkerhet.

Nu är det dags för omgång två. Denna gång är fokus på dessa områden:

1. sätta upp bisamhällen och deras skötsel.

2. Fokus på amerikansk yngelröta och biosäkerhet.

Vi kommer att använda dina svar för att identifiera, utveckla och diskutera bra och kvalitetssäkrade biodlingsmetoder och innovationer. Vi kommer också att sammanföra biodlare från olika länder i Europa för att främja utbyte av kunskap som kan leda till en hållbar utveckling av biodlingssektorn.

Klicka här för att komma till enkäten.

Enkäten är öppet till och med den 19 december.

VILL DU VETA MER?

Mer information om B-THENET projektet och länk till enkäten hittar du på facebook.com/bihalsoradgivare

Sveriges lantbruksuniversitet, Sveriges Biodlares Riksförbund och Biodlingsföretagarna är delaktiga i B-THENET projektet, som skapar det första tematiska nätverket för biodlare i Europa http://www.bthenet.eu

Projektledare i Sverige är Lotta Fabricius Kristiansen, SLU RådNu.

Om du vill bli en del av B-THENET nätverket, få information och hålla dig uppdaterad om kommande aktiviteter anmäl dig på: https://www.bthenet.eu/registration/