Så länge har vi odlat bin

2022-02-19

Bitidningens marsnummer är precis på väg från tryckpressen och landar i lådan om några dagar.

Ur innehållet:

Vi går på upptäcktsfärd i historien och tar reda på hur länge människor utvecklat biodling. Läs mer här

Matkreatören: ”Dags för honungen att steppa upp”

2022-02-16

Matkreatören och kokboksförfattaren Malin Landqvist har en mission: Att höja honungens status. En sensorikutbildning med fokus på honung …

över vaniljglass, enkelt och jättegott.
Svensk honung sticker ut
Väl hemma insåg Malin Landqvist att svensk honung skiljer sig åt på många
Hämtat från: Matkreatören: ”Dags för honungen att steppa upp”

Läs mer här

Bitjuvar slog till utanför Hörby – oro för ny stöldvåg

2022-02-08

Hörby 7 februari 2022

En bikupa, inklusive ett helt bisamhälle, stals från en fastighet i Norrto häromdagen. Något som oroar Ringsjöortens Biodlarförening, som uppmanar sina medlemmar att genast titta till sina kupor,

Läs mer här

Resa: Safari på nya sätt – ta hand om bin och plocka tång

2022-01-30

Två DagarBegreppet safari användes länge för att beskriva resor där man jagade djur i deras naturliga habitat, sedan utvecklades ordet till …

och djur, på Djäknegården utanför Åsa.

Läs mer här

Biodlarna söker utvecklare inom utbildning

2021-12-28

Sveriges Biodlares Riksförbund, Biodlarna, organiserar huvuddelen av Sveriges biodlare, fr å n hobby till yrkesbiodlare. Vi vill nu utveckla förbundets utbildningsverksamhet för att ge landets biodlare bättre förutsättningar till fördjupning och kontinuerlig kunskapsuppdatering.

Läs mer här