Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
Gamla Forumetanvändare
ForumledareTack Curt. Känns lite bättre.
Anledningen till min oro är att det är en ja/nej grej som man ska kryssa i när man lämnar sin honung för bedömning enligt bedömningsformuläret och då tänkte jag att det kanske är väldigt viktigt.
Men då kan jag andas ut 🙂
Trevlig helg!Gamla Forumetanvändare
ForumledareDet finns inget som hindrar dig att använda diskade burkar. Läs punkt 3.2 i Bihusesyn.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareTack för svar Thomas
Ganska grön på området så nej, jag har inte räknat på tider osv. men har inga problem att tänka mig att du har rätt, burkar är ju trots allt inte speciellt dyra.
Jag har endast diskat upp honungsburkar och återanvänt så förhoppningsvis ska den inte ta smak av några rester av annan produkt än honung.
Men jag ska inte försvara mitt beteende, är det endast nya burkar som gäller så ska jag inte riskera att försämra min honung genom att återanvända diskade burkar i framtiden.
Jag har ju köpt en del burkar som står och väntar på nästa säsong, inplastade ifrån biredskapsfabriken. Håller de sig rena där i eller ska man diska ur/skölja ur dem innan användning? Hur håller sig locken rena i de plastpåsar de kom i ?
Och så frågan om godkänd honung – Är den automatiskt underkänd nu när jag tappat den på diskade burkar?
Gamla Forumetanvändare
ForumledareMen hur blir det med möss då? Kan inte de ta sig in?
Gamla Forumetanvändare
ForumledareHar du räknat på timkostnaden för att diska? Nej, jag misstänkte det… Det blir mångdubbelt dyrare än att köpa nya tomglas! Släng allt vad gamla burkar heter, de återvinns ju ändå i retursystemet.
Dessutom slipper du få s.k. ”silla-honung”, dvs honung som hamnat i före detta sillglas, gurk- eller rödbetsburkar. Hur många gånger du än diskat dessa, så tar honungen ändå smak, den är väldigt känslig! Tänk på att vi saluför en delikatess, inget slarv kan förlåtas här.
mvh
Gamla Forumetanvändare
Forumledareenstaka ramar går att stoppa i frysen för att bli av med döda vax malen
Gamla Forumetanvändare
ForumledareTack Thomas
Ska höra mig för med den lokala föreningen när de brukar behandla så får jag bilda mig en egen uppfattning de kommande åren 🙂Gamla Forumetanvändare
ForumledareJag undrade varför ingen skriv om vår på nätet. Tack för tippset!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareÄr det någon som vet var/när kursen kan gå i Stockholms området vinter/vår?
Finns det någon lista någon stans?
/DecGamla Forumetanvändare
ForumledareStänga igen gör man på svagare samhällen då de fodras. (För att bina ska ha en rimlig chans att försvara sig) Nu efter invintringen ska det vara helt öppet.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareBara på hösten! Du får inte ha en enda cell med täckt yngel då du gör det, för det är där kvalstren sitter i så fall…
Gamla Forumetanvändare
ForumledareNu är det inte klotet som är viktigaste faktorn, utan att sista cellen täckt yngel är kläckt. Varierar mycket med drottning, ras osv osv. Du lär känna dina bin med åren, men behandla hellre för sent än för tidigt om du vill ha yngelfritt då du gör det…
Gamla Forumetanvändare
ForumledareMåste säga att det var den mest lättförståeliga och trevliga tidning sedan
Jag började med biodling för ett par år sedan.
Stort tack och hoppas att det kommer fler såna bra utgåvor 🙂
Hälsningar
MarcusGamla Forumetanvändare
ForumledareDet är nog inte lämpligt att hålla på med olika lösningsmedel. Har man bara ett fåtal saker som skall göras rent är det nog skrapning som gäller. Stoppar man in det i en ugn och värmer till 150 grader blir det desinficerats.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareEn del material som s k sommarluckor och täckbrädor kan vara av, för ändamålet, undermålig plywood och förstöras av ångning.
Mvh /M -
FörfattareInlägg