Gamla Forumetanvändare

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 3,751 till 3,765 (av 4,801 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16630

    Ja kanske, men det är många utav mina kunder som gått den vägen och kommit till mig.

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16629

    Vilka fördomar!

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16628

    Många gånger är det förstagångsätare som skall ha nyslungad okristalliserad honung, för dem har hört att det är ju så gott. Och det är det ju oxå. De slickar i sig varje dag första veckan, men så glömmer de bort burken eller är mätta på det. Sedan efter två månader ta de fram burken igen och till sin fasa upptäcker de brun grovkornig sörja eller klump. Sedan vill de ha
    riktig honung, finkristallig och så där perfekt mjuk.

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16627

    Folk verkar vara som galna efter honung verkar det som…………. både alldeles färsk och rörd/ympad.. En av hustruns arbetskamrater ville prompt ha på direkten så han blev vid en trekiloshink (en livsförbrukning för min egen del) direkt efter slungningen och var jätteglad över det !!

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16626

    Det går att göra kristalliserad honung lite grövre och mjukare så att det fungerar i matlagningen också. Att honungen sakta rinner av skeden och blandar sig lättare.
    Kanonhård kristalliserad raps är nog den jobbigaste honungen för alla.

    Jag har sålt färskhonung i olika förpackningar sedan 2008 och det är inget problem att bli av med. I år har det mesta sålts privat på arbetsplatser, 600 kg gick på några veckor och man köpte ofta lådor.
    Då att det varit nyslungad honung enbart värmd via vaxavskiljaren och tappad efter klartanken. Inga tillsatser och honungen har sett olika ut beroende på vilka bigårdar som bidragit.
    Att efterfrågan på färskhonung ökar märker i alla fall jag av i min lokala produktion.

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16625

    Att flytande honung har fått ett uppsving beror på att den används i många matlagningsprogram i TV. Köper man den så är man begränsad i sin användning.
    Den riktige honungsälskaren vill ha hårdhonung, hellst kallrörd. Rinner honungen av osten på smörgåsen blir han förbannad. Det kommer alltid att finnas efterfrågan på hård finkristallig honung, det är ju en ren naturprodukt som vi skall vara rädda om.

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16624

    Hmmm  ::)

    Kan det var en nackdel att svenska konsumenter vill ha flytande honung?

    Eller kan det rent av var en fördel att de har anammat utländska matvanor och brukar mer honung och även använder sig av den i matlagning och konsumera mer honung total sett?

    Har för mig om man värmer svensk honung i micron blir även den flytande  😉

    mvh edward 😛

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16623

    För att få sälja honung med tillsatser t ex Fruktos 10% eller aroma ämnen (smakämnen) som även omfattar alkohol (Wiskey/Cognac) etc krävs att biodlaren är registrerad som livsmedelsföretag.

    b08201293855P9db9.jpg

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16622

    Antar att vi i framöver kommer att få se mer och mer flytande honung i hyllorna i butikerna och den hårda naturliga honungen kommer att bli svårare att sälja. Detta kommer att resultera i att fler och fler kommer börja ha tillsatser i sin honung. Tyvärr så är det kunden som bestämmer vad vi ska tillverka.

    Men lyckas vi informera dem om att svensk honung inte är flytande så kanske det inte blir så men det är ingen utveckling jag tror på. Kolla bara på Arla mjölkpaket med skruvkork i plast den är mycket mer miljöovänlig och dyrare men ändå går Arla över till dem.

    som svar till: refraktormeter fråga #16621

    De nyare refraktometrarna är temperaturkompenserade!

    som svar till: Info om HF Produkter i butiker #16620

    Jo Edward jag vet, frågan är bara vad man får betalt för det? Vad man gör nu är att sälja ut ett väl upparbetat varumärke till någon som tycks sätta det på allsköns honung, Import honung, flytande ”honung” med Fruktos tillsatt mm, är det vad SBR och dess medlemmar vill bli förknippade med?

    som svar till: refraktormeter fråga #16619

    jag har använt refraktometer på jobbet (kollat mängden skärvätska i kylvattnet) och då skulle man göra en korrigering för rumstemperaturen enligt en tabell. Har alltid undrat varför det inte behövs när man testar honungen.

    som svar till: refraktormeter fråga #16618

    Tack för snabba svar!
    Ja visst är det lätt att testa själv! Ifall jag inte hade lämnat tillbaka den jag lånade.

    /Alf

    som svar till: refraktormeter fråga #16617

    När vi testade en jämförande mätning visade den högre vattenhalt med kristalliserad honung. Det är ju ganska enkelt att testa själv genom att mäta en kristalliserad och sedan smälta och jämföra skillnaden.

    som svar till: antibiotika i honung #16616

    Vad vill man säga med sitt varumärke ?

    Vad tycker kunderna om en varumärke och produkt ?

    En program om hur kunderna upplever och beter sig mot producenter

    Mardrömmar i affärsvärlden  Marknadsföring och pr i motvind

    Affärsvärlden är full av risktagande och misstag som blivit till rena mardrömmar. Vilka mekanismer är det som avgör om en idé blir en succé eller en katastrof? Ekonomijournalisten Evan Davis undersöker några av affärsvärldens mest flagranta misstag från 1970 fram till i dag.

    http://urplay.se/168736

    mvh edward

Visar 15 inlägg - 3,751 till 3,765 (av 4,801 totalt)