Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
Gamla Forumetanvändare
ForumledareJa kanske, men det är många utav mina kunder som gått den vägen och kommit till mig.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareVilka fördomar!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareMånga gånger är det förstagångsätare som skall ha nyslungad okristalliserad honung, för dem har hört att det är ju så gott. Och det är det ju oxå. De slickar i sig varje dag första veckan, men så glömmer de bort burken eller är mätta på det. Sedan efter två månader ta de fram burken igen och till sin fasa upptäcker de brun grovkornig sörja eller klump. Sedan vill de ha
riktig honung, finkristallig och så där perfekt mjuk.Gamla Forumetanvändare
ForumledareFolk verkar vara som galna efter honung verkar det som…………. både alldeles färsk och rörd/ympad.. En av hustruns arbetskamrater ville prompt ha på direkten så han blev vid en trekiloshink (en livsförbrukning för min egen del) direkt efter slungningen och var jätteglad över det !!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareDet går att göra kristalliserad honung lite grövre och mjukare så att det fungerar i matlagningen också. Att honungen sakta rinner av skeden och blandar sig lättare.
Kanonhård kristalliserad raps är nog den jobbigaste honungen för alla.Jag har sålt färskhonung i olika förpackningar sedan 2008 och det är inget problem att bli av med. I år har det mesta sålts privat på arbetsplatser, 600 kg gick på några veckor och man köpte ofta lådor.
Då att det varit nyslungad honung enbart värmd via vaxavskiljaren och tappad efter klartanken. Inga tillsatser och honungen har sett olika ut beroende på vilka bigårdar som bidragit.
Att efterfrågan på färskhonung ökar märker i alla fall jag av i min lokala produktion.Gamla Forumetanvändare
ForumledareAtt flytande honung har fått ett uppsving beror på att den används i många matlagningsprogram i TV. Köper man den så är man begränsad i sin användning.
Den riktige honungsälskaren vill ha hårdhonung, hellst kallrörd. Rinner honungen av osten på smörgåsen blir han förbannad. Det kommer alltid att finnas efterfrågan på hård finkristallig honung, det är ju en ren naturprodukt som vi skall vara rädda om.Gamla Forumetanvändare
ForumledareHmmm ::)
Kan det var en nackdel att svenska konsumenter vill ha flytande honung?
Eller kan det rent av var en fördel att de har anammat utländska matvanor och brukar mer honung och även använder sig av den i matlagning och konsumera mer honung total sett?
Har för mig om man värmer svensk honung i micron blir även den flytande 😉
mvh edward 😛
Gamla Forumetanvändare
ForumledareGamla Forumetanvändare
ForumledareAntar att vi i framöver kommer att få se mer och mer flytande honung i hyllorna i butikerna och den hårda naturliga honungen kommer att bli svårare att sälja. Detta kommer att resultera i att fler och fler kommer börja ha tillsatser i sin honung. Tyvärr så är det kunden som bestämmer vad vi ska tillverka.
Men lyckas vi informera dem om att svensk honung inte är flytande så kanske det inte blir så men det är ingen utveckling jag tror på. Kolla bara på Arla mjölkpaket med skruvkork i plast den är mycket mer miljöovänlig och dyrare men ändå går Arla över till dem.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareDe nyare refraktometrarna är temperaturkompenserade!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareJo Edward jag vet, frågan är bara vad man får betalt för det? Vad man gör nu är att sälja ut ett väl upparbetat varumärke till någon som tycks sätta det på allsköns honung, Import honung, flytande ”honung” med Fruktos tillsatt mm, är det vad SBR och dess medlemmar vill bli förknippade med?
Gamla Forumetanvändare
Forumledarejag har använt refraktometer på jobbet (kollat mängden skärvätska i kylvattnet) och då skulle man göra en korrigering för rumstemperaturen enligt en tabell. Har alltid undrat varför det inte behövs när man testar honungen.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareTack för snabba svar!
Ja visst är det lätt att testa själv! Ifall jag inte hade lämnat tillbaka den jag lånade./Alf
Gamla Forumetanvändare
ForumledareNär vi testade en jämförande mätning visade den högre vattenhalt med kristalliserad honung. Det är ju ganska enkelt att testa själv genom att mäta en kristalliserad och sedan smälta och jämföra skillnaden.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareVad vill man säga med sitt varumärke ?
Vad tycker kunderna om en varumärke och produkt ?
En program om hur kunderna upplever och beter sig mot producenter
Mardrömmar i affärsvärlden Marknadsföring och pr i motvind
Affärsvärlden är full av risktagande och misstag som blivit till rena mardrömmar. Vilka mekanismer är det som avgör om en idé blir en succé eller en katastrof? Ekonomijournalisten Evan Davis undersöker några av affärsvärldens mest flagranta misstag från 1970 fram till i dag.
mvh edward
-
FörfattareInlägg