Forumsvar skapade
-
FörfattareInlägg
-
Gamla Forumetanvändare
ForumledareTack för infon!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareJag kör med tegelsten å byggplast vilket fungerar alldeles utmärkt i mina bigårdar.
Kuporna på bilden verkar vara ”surrade för orkan” 😀Nu blåser det stormbyar i Skåne och ev Halland, hur utmärkt fungerar sten på taken när det blir riktigt oväder. Bara att slippa åka ut en vända och kolla bikupor gör spännband på vintern lönsamt och att man som biodlare knappt bryr sig om oväder och sover gott!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareAxeln är från en Metabo låsbar bitshållare.
Manuell kort test av friktionen mellan lock och påskruvare.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareRotation kan ske både i lockautomatiken eller genom att rotera glasburken.
Reservdelarna är ilägg som kan bytas ut pga ev slitage, en sådan ring klarar 50.000 lock och kostar ca 50 sek att gjuta i rätt material.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareHär är några delar till min elektriska lockpåskruvningsmaskin med magnet för att hålla och automatiskt centrera locket.
Bilderna visar delar för 70 och 82 mm metallock till 350g, 500g och ev 700g glasburkar.Gamla Forumetanvändare
ForumledareHär finns lite att läsa i ämnet http://perspektiv.nu/sv/Socker—H%C3%A4lsa/Kolhydratoms%C3%A4ttning/Matspj%C3%A4lkning.aspx
Gamla Forumetanvändare
ForumledareLäkare som arbetar med metabolism säger att fruktos ombildas i levern till glukos. Det borde i så fall påverka insulinproduktionen!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareJag läste i fel kolumn, fruktoshalten i flytande honung med tillsatser kan vara upp till 55%
Det betyder att honung innehåller mera kalorier än vanligt socker.
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Kolhydrater/GI—Glykemiskt-index/
Gamla Forumetanvändare
ForumledareNej, 39% Fruktos är för lite för att honungen skall hålla sig flytande. Därför tillsätter HF ca 10% ytterligare för att göra en flytande beredning. Denna beredning är inte längre honung och kallas inte heller för detta.
Gamla Forumetanvändare
ForumledareVad intressant! Honungsförädling tillsätter 10% fruktos för att svensk honung inte skall självkristallisera. Den borde klara sig utan tillsatser med så hög fruktoshalt!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareDen här frågan återkommer ibland på olika forum med varierande svar. Men om vi skall luta oss mot definitioner av olika sockerarter och hålla oss till vetenskap och beprövad erfarenhet är det lämpligast att referera till en faktasida hos Livsmedelsverket.
Honung innehåller glykos och fruktos. Fruktoshalten är mellan 7-17% beroende på honungens ursprung och ev tillsatser. Större delen är alltså glykos och den påverkar insulinproduktionen medan fruktosen har mindre påverkan.
Att honung skulle vara ofarligt för diabetiker är allså en skröna som mycket annat.
Läs all info om socker i följande länk.
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Kolhydrater/Sockerarter/Var i all världen har du fått dessa siffror ifrån?
En genomsnittlig svensk blomsterhonung består av 39% Fruktos, 32% Glukos, 4% Maltos, 2% Sackaros, 1% högre sockerarter, 5% kvävehaltiga ämnen samt mineralämnen, 17% vatten.Gamla Forumetanvändare
ForumledareDen här frågan återkommer ibland på olika forum med varierande svar. Men om vi skall luta oss mot definitioner av olika sockerarter och hålla oss till vetenskap och beprövad erfarenhet är det lämpligast att referera till en faktasida hos Livsmedelsverket.
Honung innehåller glykos och fruktos. Fruktoshalten kan bli upp till 55% beroende på honungens ursprung och ev tillsatser. Större delen är alltså glykos och den påverkar insulinproduktionen medan fruktosen har mindre påverkan.
Att honung skulle vara ofarligt för diabetiker är allså en skröna som mycket annat.
Läs all info om socker i följande länk.
http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Vad-innehaller-maten/Kolhydrater/Sockerarter/Gamla Forumetanvändare
ForumledareEfter filtrering med vanligt vit täckväv och vanlig sil blir detta gråa trista vaxet ganska så rent.
Den mörka hinken är smält vax och den ljusa är vax som precis stelnat.
Gamla Forumetanvändare
Forumledare-4 grader (uthärdligt). Söndagsmys! 65 kg till som skall städas/saneras bums!
Gamla Forumetanvändare
ForumledareJag studerade honungshyllan i närmsta Ica Maxi butik igår, dom hade ca 20 olika sorters honung varav 2 var svensk honung och ingen av dom ca 20 var producerad eller med etikett från SBR. Däremot fanns HF där med flera olika importvarianter, ”ekologiska” och ”vanlig” honung och deras burkar pryds stolt med den sk slingan. Jäkligt trist att se >:(
Man får gratulera! 😀
Med andra ord har du ett öppet mål och utan större problem borde du kunna leverar lokal producerade kvalitets honung till din butik 😀
mvh edward 😛
-
FörfattareInlägg