Gamla Forumetanvändare

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 601 till 615 (av 4,801 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar till: Kondens i Kupan…. vad bör man göra? #19786

    Det blir aldrig sådana mängder att det regnar ner på bina. Använder du en tunn (några tiondelar) plexiglasskiva så kittar bina fast denna i översta lådan istf taket. Plasten har alltså flera funktioner. När bina kittat fast plasten eller taket med typ propolis/vax så blir det lika tätt, alltså ingen skillnad. Den smarte biodlaren använder en dylik skiva under taket.
    All ventilation sker via nätbotten och bina behöver både vatten och värme under vintern.
    Har man mögel i kupan beror det på andra saker.

    som svar till: Kondens i Kupan…. vad bör man göra? #19785

    Har man plast överst är det närmast oundvikligt med kondens. Frågan är var man vill ha den, i taket eller på väggarna.

    Isolerar man taket mer än väggarna kommer kondensen att sätta sig på väggarna, och tvärtom. Sitter vattendropparna i taket kan de lätt droppa ner på klotet, sitter de på väggarna rinner de ner längst kanterna.

    som svar till: a #19784

    a

    som svar till: Kondens i Kupan…. vad bör man göra? #19657

    Inte mycket att göra i dagsläget. Är du orolig över kondensen så kanske du kan kika på någon annan invintringsvariant? Tex. 9 ramar istället för 10 för mer luftcirkulation i hörnen?
    Har du mögel i kupan så känner du det lätt genom att lyfta en flik på täckplasten och lukta. Ackompanjeras den vanliga kupdoften av en frän, lite jordig (?) ton, så kan det vara mögel i kupan. Ett ingrepp med åtgärd till våren isf.
    /M

    som svar till: Kondens i Kupan…. vad bör man göra? #19683

    Foto underifrån i kupan!

    Nackakupa LN 10 ramar som står på en tom låda samt äldre typ av botten för denna modell.

    Jag förde in telefonen och fotade bakifrån uppåt i kupan.

    Man kan se lätt antydan på mögel? På underkant av ramar.

    som svar till: Kondens i Kupan…. vad bör man göra? #19682

    foto

    som svar till: Kondens i Kupan…. vad bör man göra? #19681

    foto

    som svar till: Pressmeddelande från BF och EPBA, Apimondia mfl: #19783

    Intressant i sammanhanget är att under de två senaste åren, 2015 och 2016, så har i stort sett alla länder i världen haft en sänkt honungsproduktion, förutom ett stort land i öster, de har istället ökat sin skörd. Samtidigt har detta land inte alls ökat sitt antal bisamhällen under samma period….

    Där kan man prata om framgångsrik avel!! ;D ;D

    som svar till: Pressmeddelande från BF och EPBA, Apimondia mfl: #19782

    Intressant i sammanhanget är att under de två senaste åren, 2015 och 2016, så har i stort sett alla länder i världen haft en sänkt honungsproduktion, förutom ett stort land i öster, de har istället ökat sin skörd. Samtidigt har detta land inte alls ökat sitt antal bisamhällen under samma period….

    Konsumtionen av honung världen över ligger konstant ungefär, råder brist på världsmarknaden så verkar Kina alltid vara duktiga på att fylla efterfrågan.

    som svar till: Pressmeddelande från BF och EPBA, Apimondia mfl: #19781

    Att det tillverkas förfalskad honung i Kina vet man.
    Att den ”tvättas” i större omfattning i Belgien och Rumänien finns det mycket klara indikationer på.

    Boken är såld!

    som svar till: Honungsslunga #19779

    har du några bild du kan skicka till mig ? här är mitt mail ( Jay_bs@hotmail.se)

    som svar till: Honungsslunga #19778

       

        Hej, har en handdriven fyraramars slunga.

                              Med vänlig hälsning Åke Niklasson 0737688347

       

    som svar till: Pressmeddelande från BF och EPBA, Apimondia mfl: #19777

    Man måste då ha tillförlitliga analysmetoder så man säkert vet innan man anklagar någon för fusk. En sådan ursprungsanalys blir säkert dyr och man kan givetvis inte kontrollera all honung på marknaden. Det är en utopi att tro att det blir verklighet.

    som svar till: Pressmeddelande från BF och EPBA, Apimondia mfl: #19776

    Det går dels att förbättra kontrollen genom att det finns en dokumentation för hela försäljningskedjan från skörd till tappning på burk.

    Det finns även tester som till viss del kan säga var honungen är ifrån och att det är honung, även om dessa kan ”luras”.

    Därför är det tredje yrkandet också viktigt

    – att Sverige på europeisk nivå verkar för ett system som säkerställer spårbarheten av honung samt verkar för utvecklande av analysmetoder för säkerställande av honungens äkthet

Visar 15 inlägg - 601 till 615 (av 4,801 totalt)