Gamla Forumetanvändare

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 3,601 till 3,615 (av 4,801 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar till: Tält till marknad #16780

    Det finns marknadstält och snabbtält i 3×3 meters klassen, man tar lite mera plats på en marknad med ett tält.

    som svar till: Flytt av kupor efter övervintring #16779

    Det är inget problem nu när bina inte flyger längre. När de tittar ut ur kupan igen i till våren har bina glömt var de var innan, och flyger inte tillbaka till den gamla uppställningsplatsen.

    Under drag perioden är det annorlunda – då bör du flytta en kupa minst 2-3 km.

    som svar till: Äppelcider med honung. #16778

    Tack för tipset Sten-Åke!

    Jag har ca 15-20 l must som stått på jäsning i 2 veckor och nu har det slutat bubbla och klarning pågår. Helt klart skall jag pröva att söta med lite honung (istf socker) innan jag fyller på flaska.

    Spännande.

    Njaa, så hett är det väl ändå inte?

    … och jag tycker inte att ersättning för att vaccinera och sköta sina grisar är något som bör förekomma. Det heller.

    som svar till: Äppelcider med honung. #16776

    Många nya patentkapsyler har tunn olämplig trådning medan den gamla sorten var gjord av fjäderstål och har riktigt gummi i packningarna.

    Patentkapsylen i porslin.

    som svar till: Äppelcider med honung. #16775

    Det blev de här bruna 1L retro flaskorna till slut med riktig bygel (patentkapsyl) i porslin.

    Flaskan klarar +100 grader i ugn och bygeln tål kokhett vatten.

    Flaskorna:

    som svar till: Beredning vinterfoder #16774

    Om det blir lite kristaller i fodret gör det något negativt för samhället med tanken på övervintringen?
    Kan tänka mig att det täpper igen hålen i en hink och kan eventuellt gör att det inte blir vakuum i hinken om kristaller kommer mellan hinken och locket.

    mvh edward 😛

    som svar till: Beredning vinterfoder #16773

    Det tar längre tid än så för att alla sockerkristaller skall lösa sig till 100%

    Jag vet. Men bra att du förtydligade!
    Tänkte nog att blandaren av fodret skulle märka det själv 😉  vänta, och skaka ytterligare några gånger tills lösningen är helt klar.  Men den viktigaste perioden är precis i början för annars blir ju allt socker en ”seg deg” då är det inget roligt. (har testat)

    som svar till: Beredning vinterfoder #16772

    Det tar längre tid än så för att alla sockerkristaller skall lösa sig till 100% och bli ett bra vinterfoder. Ställer du undan en sådan dunk ett par timmar så sjunker det ner socker på botten och då är fodret inte färdigblandat. Man bör vara mera noggrann än så.

    Du hittar inget socker i botten på en Bifor hink eller på ett foder man blandat i 12-24 timmar.

    som svar till: Beredning vinterfoder #16771

    En kollega stödfodrar med fem liters dunkar med skruv kork , varmt vatten + socker och sedan en vigerös om skakning, rätt-fel? verka passa honom  😉

    Detta är faktiskt ett utmärkt sätt att blanda om man bara har ett mindre antal kupor!
    Inget slabb på spisen. En stor tratt och i med sockret först, och sedan vatten.
    Små dunkar fyllda till max 3/4. Skaka innan sockret geggat sig på botten (jätteviktigt). Upprepa några gånger med 10 min mellanrum. Klart.

    som svar till: Luft avfuktare till slung/honungs hanterings rum #16770

    Jag har en Woods DS28 som fungerar bra, den har lite högre kapacitet än de du länkade till.

    som svar till: Bästa/prisvärdaste EPS-kupan? #16769

    Det stämmer. Jag tittade på Björn Meijels BeeBox i LN och gillade vad jag såg, så du kan räkna med ett besök i vinter, både för slungorna och BeeBox.

    som svar till: Beredning vinterfoder #16768

    Det kanske är så att tidning valde att ta upp en ny metod att blanda foder som är enkel, det blir svårt om de måste altid ta upp alla tänkbara metoder bara för att de skriver om en ny+ lite tjatigt.
    Vilken metod är rätt?

    Det beror på bi odlaren, Kanske vill man meditera när man håller i bormaskinen och vibrationer darrar upp genom armarna till nacken och huvudet pga lite obalans i spiralvispen sockerlagret stänker lite hit och dit + att kärlet blir reppig och därigenom svårare att hålla ren, bottnen ser ut som ett vild djur har försökt att klösa sig ut.

    Det beror på vad man vill göra av sin tid eller pengar, köpa tid med en pump eller bifor

    Eller rör om med ett trä slev med varmt/kallt vatten

    En kollega stödfodrar med fem liters dunkar med skruv kork , varmt vatten + socker och sedan en vigerös om skakning, rätt-fel? verka passa honom  😉

    mvh edward 😛

    som svar till: Bästa/prisvärdaste EPS-kupan? #16767

    Är det någon som kan förmedla kontaktuppgifter till någon som har BeeBox i 3/4-langstroth i sydligaste Sverige så att man kan åka och klämma på kuporna?

    Om du med Beebox 3/4 Langstroth menar de som tillverkas av paradise Honey i Finland har jag sådana. Du är välkommen att komma och ”klämma” Jag finns lite utanför ystad. Där har jag även några honungsslungor som du kan ”klämma” på samtidigt

    hälsningar Olle

    PS. Jag tror du har min email-adress sedan tidigare

    som svar till: Beredning vinterfoder #16766

    Vi vill slippa allt jobb med att slabba, röra, blaska och, som Edward skriver, spara tid och låta det sköta sig helt självt.

    En kvalitetspump i rostfritt, t ex Danfos KP 150 eller 250, klarar kontinuerlig drift vid 50 grader och är lätt att skaffa reservdelar till om man behöver en ny impeller.

    Har recirkulerat omgångar med 500 kg satser (200l vatten och 300kg socker) i IBC med perfekt resultat. Det tar ca 2 dygn att lösa allt utan en mänsklig hand mer än att möjligen att ändra läget på returslangen någon gång.

    Har bara testat att börja med varmvatten så kan inte uttala mig om hur det är att starta från kallt, men det fungerar säkert.

Visar 15 inlägg - 3,601 till 3,615 (av 4,801 totalt)