Sektionen har inom de ramar förbundsstyrelsen fastställer ansvar för information, utbildning, materialframställning och projekt avseende kvalitetsfrågor i vid bemärkelse.
Sektionens huvudfokus är att:
- Årligen revidera och erbjuda Bihusesynen till medlemmarna.
- Förfina hanteringen av livsmedel inom biodling.
- Utveckla och sprida regler och förutsättningar för genomförandet av honungsbedömning.
- Medverka till branschriktlinjer och ISO-regler för biprodukter.
- Utveckla och höja intresset för svensk honung som produkt.
- Utveckla andra produkter från biodling.
- Utveckla biodling som näring och företagande.
I sektionen för biprodukter ingår följande personer:
Sammankallande:
Per Lundblad
072-560 15 01
per.lundblad@biodlarna.se
Ledamöter:
Petra Varenhed
070-235 41 53
petra.varenhed@biodlarna.se
Peter Karlsson
076-872 52 21
peter.karlsson@biodlarna.se
Leo De Geer
070-591 59 87
leo.degeer@biodlarna.se
Adjungerade:
Anette Irebro, kanslichef
0142 – 48 20 03
anette.irebro@biodlarna.se
Grupper inom sektion Biprodukter
Kvalitetsgruppen
Anders Lignell
070-620 23 57
anders.p.lignell@gmail.com
Elisabeth Wilhelmsson
076-051 12 24
elisabetwilhelmsson@icloud.com
Smak och sensorikgruppen
Petra Varenhed
070-235 41 53
petra.varenhed@biodlarna.se
Johanna Svensson
0142 – 48 20 07
johanna.svensson@biodlarna.se