Sektionen för biprodukter

Sektionen har inom de ramar förbundsstyrelsen fastställer ansvar för information, utbildning, materialframställning och projekt avseende kvalitetsfrågor i vid bemärkelse.

Sektionens huvudfokus

  • Att årligen revidera och erbjuda Bihusesynen till medlemmarna.
  • Att förfina hanteringen av livsmedel inom biodling.
  • Att utveckla och sprida regler och förutsättningar för genomförandet av honungsbedömning.
  • Att medverka till branschriktlinjer och ISO-regler för biprodukter.
  • Att utveckla och höja intresset för svensk honung som produkt.
  • Att utveckla andra produkter från biodling.
  • Att utveckla biodling som näring och företagande.

De är med i sektionen för biprodukter

Petra Varenhed (Sammankallande)
070-235 41 53
petra.varenhed@biodlarna.se

Peter Karlsson (Ledamot)
076-872 52 21
peter.karlsson@biodlarna.se

Ann-Sofie Alfsdotter (Adjungerade)
0142 – 48 20 04
ann-sofie.alfsdotter@biodlarna.se

Grupper inom sektion Biprodukter

Kvalitetsgruppen

Elisabeth Wilhelmsson
076-051 12 24
elisabetwilhelmsson@icloud.com

Smak och sensorikgruppen

Petra Varenhed
070-235 41 53
petra.varenhed@biodlarna.se