Sektionen har inom de ramar förbundsstyrelsen fastställer ansvar för information, utbildning, materialframställning och projekt avseende kvalitetsfrågor i vid bemärkelse.
Sektionens huvudfokus
- Att årligen revidera och erbjuda Bihusesynen till medlemmarna.
- Att förfina hanteringen av livsmedel inom biodling.
- Att utveckla och sprida regler och förutsättningar för genomförandet av honungsbedömning.
- Att medverka till branschriktlinjer och ISO-regler för biprodukter.
- Att utveckla och höja intresset för svensk honung som produkt.
- Att utveckla andra produkter från biodling.
- Att utveckla biodling som näring och företagande.
De är med i sektionen för biprodukter
Lars Jonsson (Sammankallande)
070-5445992
lars.jonsson@biodlarna.se
Petra Varenhed (Ledamot)
070-235 41 53
petra.varenhed@biodlarna.se
Peter Karlsson (Ledamot)
076-872 52 21
peter.karlsson@biodlarna.se
Anette Irebro, kanslichef (Adjungerade)
0142 – 48 20 03
anette.irebro@biodlarna.se
Grupper inom sektion Biprodukter
Kvalitetsgruppen
Anders Lignell
070-620 23 57
anders.p.lignell@gmail.com
Elisabeth Wilhelmsson
076-051 12 24
elisabetwilhelmsson@icloud.com
Smak och sensorikgruppen
Petra Varenhed
070-235 41 53
petra.varenhed@biodlarna.se